Min resa som journalist

Den egenskap som karakteriserar mig mest är min nyfikenhet. Jag vill lära mig mer om det mesta jag ger mig in i. Det är därför kanske inte så konstigt att journalistyrket lockade tidigt. Som femtonåring praoade jag på Mitt Nytt, SVT:s lokalredaktion i Sundsvall. Det jag gillade där var berättelserna. Tänk att alla människor hade så mycket att berätta om man bara fick tillfälle att prata med dem! Jag ville utforska vidare inom journalistyrket och det gjorde jag bland annat som reporter på Dagbladet. 


När jag senare pluggade på Stockholms universitet blev jag snabbt engagerad i Gaudeamus, en anrik studenttidning som jag så småningom blev jag redaktör på. Jag lärde mig lika mycket på Gaudeamus redaktion som på universitetet i övrigt. Jag fick möjlighet att intervjua otroligt många spännande människor, inte minst forskare. Jag jobbade därefter också på Amelia där jag skrev artiklar och gjorde reportage och på Pressens Medieservice där jag bland annat tillsammans med en kollega skapade ett IT-magasin för kvinnor som hette Dagens framtid. IT-magasinet gick tyvärr åt pipan samtidigt med IT-bubblen, men kul hade vi så länge det varade!


När jag blev förälder fick jag ett par frilanskontrakt från tidigare arbetsgivare och kom på att jag trivdes med frilanslivet. I många år har jag därefter arbetat för tre olika nyhetsbyråer, FLT, Nyhetsbyrån PM och TT. Jag har också skrivit en intervjubok för LL-förlaget samt medverkat i flera ungdomsböcker. Jag var också varit frilansande redaktör för det designprisvinnande inflightmagasinet Stopover i några år. Allra mest har jag arbetat med att göra feature för olika dagstidningar. Mode, psykologi, relationer och hälsa är några av de bevakningsområden jag haft. På Nyhetsbyrån PM, plåtade jag dessutom alla mina journalistiska reportage själv. Jag har genom åren fotat både för dagspress och magasin och jag fördjupar mig regelbundet inom fotografi genom olika kurser och eget utforskande.


Idag är jag främst inriktad på att skriva fördjupade och forskningsbaserade artiklar. Framförallt är jag intresserad av vetenskap inom human- och samhällsvetenskaperna, men även av hållbarhet och andra ödesfrågor. Psykologi och existentiella frågor brukar jag ofta cirkla kring nästan oavsett vilket ämne det handlar om. Kanske eftersom jag mest av allt är nyfiken på vad som egentligen är meningen med livet och den stund vi delar tillsammans här. Inte minst är jag angelägen om hur vi tillsammans kan få det hela att funka!